Chateau du Cleray 2011 - Veckans vintips.

14 september 2012
-
Min mycket gode vän Christer Ellgren är ett levande uppslagverk i vinkunskap, - ja ska sanningen fram så är han påläst på väldigt många ämnen. Christer kommer framöver att vara gästskribent på Smaka & Se, vi kommer att kunna få följa med i hans värld av viner genom veckans vintips. Jag hälsar Christer välkommen och ser fram emot att njuta av goda viner framöver. Själv kommer jag självklart att knyta an till vintipsen i mina recept framöver.
 
 
Veckans Vintips
 
Chateau du Cleray 2011, varunummer 2185, 62 kr - ett fullständigt löjligt pris, vinet är värt det dubbla!

Chateau du Cleray från den välkända producenten Sauvion är en riktigt bra Muscadet, ett vin som kommer från Loires mynning och görs på druvan 
Melon de Bourgogne (som även kallas  Muscadet). Vinet är givetvis kruttorrt, lätt och elegant men innehåller massor av intensiv frukt, t ex krispig persika, saftiga päron och ett litet sting av röd grapefrukt, samt mycket mineral. Syran är anmärkningsvärt läcker (inte minst relativt priset) och spänstig. 
Passar till all grillad fisk, skaldjur, någon av Patriks marina pastarätter och inte alltför kryddad asiatisk mat men funkar också bra i ett glas i soffhörnan eller i bersån nästa sommar.  

Länk till Systembolaget: http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?artikelId=189573&varuNr=2185

Låt Er väl smaka!
Christer
Kategori: Veckans vintips
Taggar: Muscadet, Melon de Bourgogne, Chateau du Cleray
1 Kristina Almgren:

skriven

Tack för tipset. Ch du Cléray & skaldjur/fisk/sushi - "a match made in heaven".

Svar: Mycket gott vin...... och prisvärt!
PA

Instagram