French toast

9 december 2012
-
En av mina absoluta frukostar är en varm nystekt French Toast. Snabbt att laga, få ingredienser och gott att äta - perfekt om morgonen. När jag var liten gjorde vi ofta Fattiga riddare enligt samma procedur men då var det torrt vetebröd vi doppade i ägg och mjölk. När vetebröden var stekta rullade vi dem i strösocker med kanel. Det var min pappa som lärde mig och min syster att äta Fattiga riddare, han var själv förtjust i dem.
Några år senare när filmen Kramer mot Kramer visades på biograferna gjorde French toast sitt intrång i min frukostreportoar och jag tänker fortfarande tillbaks på den filmen varje gång jag äter min French toast!
 
 
French toast    4 port
 
4    skivor långfranska
2    st ägg
2    dl mjölk
40  gr smör att steka i
vitpeppar från kvarn
salt
 
serveringsalternativ;
- sallad & ost
- sallad och bacon
- frukostkorv & vita bönor i tomatsås
- sylt
- socker och kanel
- sviskonkompott
 
1. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp tillsammans med mjölk och salt. Tillsätt även vitpeppar (utesluts om du vill äta Din french toast med sylt)
 
2. Doppa ned  och vänd runt skivorna av franskbrödet i äggsmeten och låt dem suga upp vätskan.
 
3. Bryn smör i stekpannan och stek de uppblötta bröden gyllenbruna på bägge sidor. Låt dem steka så länge så att äggstanningen stelnar hela vägen in i bröden.
 
4. Servera varma till frukost/ brunch, gärna med lite conderad sallad samt några skivor ost tex Emmentaler. Se även övriga serveringsalternativ.
 
 
© Patrik Arneke, Smaka & Se, patrik.arneke@telia.com
Kategori: Äggrätter
Taggar: Kramer mot Kramer, Fattiga riddare, frukost, brunch, ägg, franskbröd
1 AnnaAnnaAnna mfl Anna:

skriven

French Toast?
Lutfisken ska läggas i blöt! Det är Anna-dagen.
Trevlig 2:a advent
Hälsningar från alla som heter Anna :)

Svar: Lutfisken läggs i blöt på Anna-dagen för att vara urvattnad till jul. Nu för tiden köper vi lutfisken urvattnad och klar, så vi behöver inte kämpa lika mycket som förr. Min mormor pratade alltid om att lägga lutfisken i blöt den 9 december men tyvärr har jag inte varit med om det. Grattis Anna, en dag i efterskott!
PA

2 Anonym

skriven

Min mamma gjorde också Fattiga riddare, nu ska jag prova French Toast, ser gott ut :)

Instagram