Romanesco med ägg, smör & rivebröd

19 april2012
-
Blomkål, ägg och brynt smör bildar fantastiska smaker tillsammans - ett klassiskt garnityr! Smaker som frambringar barndomsminnen. Allt som oftast minns jag hur gott det var när mamma serverade oss detta goda garnity, som egen rätt eller som tillbehör till huvudrätten. Tyvärr så är det inte ofta man springer på dessa smaker på restaurang men det ger ju desto större anledning att laga hemma! Romanesco som är en framodlad blandning av blomkål och broccoli ger extra touch åt denna rätt likaså kapris som bidrar med sälta, syra och "twist"!Romanesco med ägg, smör & rivebröd
4 port   

1    st stort blomkålshuvud alt. romanesco   
3    st ägg   
50  gr smör   
2    msk kapris   
3    msk färskrivet ströbröd   
2    msk finhackad persilja       
salt       
peppar från kvarn                                                                                   

1. Ansa blomkåls-/ romanesco-huvudet. Du kan välja att plocka ner det i buketter eller låta det vara helt. Blanchera blomkålen några minuter i lättsaltat vatten. Varmhåll.

2. Koka, skala och finhacka äggen.

3. Fräs smöret, kaprisen samt ströbrödet till en gyllenbrun färg. Krydda rikligt med peppar och vänd ner de hackade äggen samt persilja.

4. Bred ägg- & smörsmeten över blomkålen och sätt in några minuter i ugnen 175°C så att allt blir riktigt varmt. Servera direkt som en egen rätt eller som ett tillbehör till kött eller stekt fisk.
Smaklig spis!
Instagram